mandag den 11. februar 2013

REVIEW: Tumor Warlord, Ice Age, Hoax, KB18

Puuuh... Hård weekend...
To shows og en bartjans til 01-05 søndag og hjemme, stivfrossen og mørbanket klokken halv otte... Ød-rgh...
Men hey! Der her er et review af showet i fredags:


Fredag d. 8./2. var der lagt i kakkelovnen til et vildt show i KB18, da de amerikanske voldspunkere HOAX gæstede København. Dem må vi vente lidt med, for showet blev startet af:

TUMOR WARLORD

De lagde ud med et nyt nummer, der havde en lidt psykadelisk stemning over sig - for så at introducere sig med nummeret Tumor Warlord, der blev opfulgt af et nyere up-tempo og influenza-catchy nummer, jeg lige har glemt navnet på.

Det lød til at de havde været i øvelokalet - for de fyrede i hvert fald op for en pæn lille håndfuld nye numre, der stadig kører deres dystopiske sci-fi rock (og de burde snart ha' mere end rigeligt materiale til et musikalsk orgie af en fuldlængdes plade, der vil ryste undergrunden i sin grundvold, haha).
Lyden var forøvrigt superb til bandet - om end en kende skramlet, hvilket nu kun klæder de habile hard-rockers i bandet!

Efter et par introducerende numre kom der godt gang i den karismatiske forsanger, der sørgede for at fylde scenen godt og grundigt ud gennem mikrofonstativ-klamrende positure under de langsommere numre og intens headbanging og glidende knæfald (det så fåking blærret ud!) under de hurtigere numre. Han var ydermere ofte up-front med publikum og ret energisk!
Dette kompenserede, energimæssigt, for at publikum (desværre) har det med at være lidt af en død kødrand under Tumor Warlords shows og i aften var ingen undtagelse - til trods for at de svulstige shoguns efterhånden har en mere end pæn del godt danceable/pogovenlige sange i deres repetoir!

Dog livede publikum noget op da krigsguderne fyrede op for deres virale gennembruds hit Bio-Machine for så at runde settet af med et af deres mest pisse-hamrende-catch numre: PARASITE, som desværre ikke er på nogen af deres to plader - men det kan tjekkes ud hér:



En god start på aftenen, fra de altid godt energiske krigsguder!

ICE AGE

...var det næste levende billede.

Jeg købte deres første 7"er engang i 2010 og den gang fascinerede pladen mig meget, i sit sælsomt avantgardistiske mix af tidlige og sen engelsk punk, de spinkle -men dominerende- støjrock overtoner og en vokal, der snarere lød som en række opgivende suk end reel sang.

Denne aften var første gang jeg oplevede dem live. Jeg håbede nok mest på, at de ville lave et vanvittigt lo-fi støjinferno!
...og støjende blev det da (jeg overhørte en hobby-lydmand, højlydt jamre sig over lydens kvalitet, haha):
Både instrumenter og forstærkere virkede som om de var ved at give efter for musikken - og hvert minut kunne falde fra hinanden eller knitrende bryde ud i brand.
Det virkede umiddelbart som en god ide med støjfilteret, der glimtvis lod gode melodier titte frem under den tykke, distortionminimale støjdyne.
...desværre virkede showet meget udflydende og ustruktureret og blev forstyrret af nogle lige lange pauser imellem numrene, med en vokal der ikke lige frem sprudlede af energi.

På et tidspunkt lød "Coalition..." apatisk fra scenen, fansene jublede og Ice Age ga' den gas, før nummerets energi fordampede fra lokaklet. Og sådan var det lidt hele showet igennem:
Bandet skvulpede bølgevist uptempo numre ud, der virilt knitrede af en konfus og altfavnende enrgi og livede godt op i settet... 
Før bølgen lagde sig og energien fortrak sig tilbage ind i bandets egen lille, smårodede verden, der ikke nåede mange meter ud over scenekanten...

Dog fyrede de op for et par gode, punkenergiske numre i showets slutning - og de brændte virkelig igennem!
Dette ændrer dog ikke på, at hele seancen virkede lidt meget som en indforstået intimkoncert -band og fans imellem- der hverken imponerede eller stimulerede mig - og efterlod mig mere forvirret end geglet op til næste band...


HOAX

Bandet gik på scenen og et medlem af publikum marcherede hurtigt, med næverne hævet, frem og tilbage foran scenen - og så blev der ellers smadret igennem (selv om jeg et kort øjeblik var i tvivl om det var lydprøve, haha)!

Og hold da kæft hvor HOAX gik til den!
Lige på og hårdt, kompromisløst og hærget - med en lyd der fik mig til at tænke på Murder Junkies - fra Japan!
Bassen var en gulvvibrerende støjmur, trommmerne blev grundigt pryglet og guitaren var forvredet af distortion!
Det hele fik en ekstra løg-lossende-hård kant af den GISM-agtigt grove og tørt raspede vokal, der lød som om forsangeren spyttede blodige flintestens splinter i mikrofonen!

Energien var som bøffet fra et hardcore outfit - men rent musikalsk lød HOAX ikke så meget som et hardcore band men snarere som et hård punk, der emmede af aggressiv sindssyge og distortion der ku' få døve til at skære stygge grimasser! 

Det virkede som om at publikum havde deres energi intenst rettet mod det musikalske voldsorgie, mens et mindre elitekorps af livstrætte pogo-krigere tampede livet ud af hinanden i pitten.
Forsangeren virkede desværre ikke helt så sindssyg, som jeg havde forventet - hvilket måske skyldes at jeg ikke var up front...

Dog var der godt gang i den musikalske brutalitet fra start men især mod showets slutning satte HOAX alt ind, i en blodig uptempo regn af musikalsk mortergranater, der snildt ku ha' flået en tank til dampende skrot.

Alt i alt var HOAX pisse hamrende fede, om end deres optræden virkede en kende kort - og jeg har sgu ikke oplevet så vildt et show siden D-Clone hærgede i Ungeren, sidste efterår!

Til sidst 
Vil jeg gerne sige:
- der var en pisse vild DJ mellem showsene! Fedt!
- KB18 har en rimelig hyggelig scene
- øl priserne var... humane!
Derudover: 
-en fuckfinger til aftenens dørmand, der havde en super nederen fremtoning/attitude og virkede totalt uden gefül for et hardcore/-rock publikum; 
-en røffel over KB18s gaderobepolitik. Dumt at man skal aflevere sit tøj når man KUN er der for show - og ikke efterfest...
Og apropos "efterfest":
FÅK en irriterende tramperfest der blev sat gang i, aaaalt kort efter showets afslutning!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar